MEDIATION

Bij veel geschillen kan het effectiever zijn om samen tot oplossingen te komen in plaats van te procederen tegen elkaar. Met name in zaken waarbij het van belang is om de onderlinge relatie niet op scherp te zetten, zoals bij familie- en erfrechtkwesties. Zo moeten bijvoorbeeld ex-partners die samen kinderen hebben ondanks de relatiebreuk nog samen verder als ouders. Een goed gesprek lukt vaak niet zonder hulp omdat dit steeds weer uitloopt op ruzie.

 

In een mediationtraject worden partijen begeleid door een mediator met als doel de onderwerpen samen te bespreken die goed geregeld moeten worden. Met de hulp van een professional lukt het partners/ouders vaak wel om zich los te koppelen van de onderlinge strijd en samen oplossingen aan te dragen waarbij iedereen gebaat is. Door vooraf duidelijke “spelregels” af te spreken wordt voorkomen dat partijen blijven hangen in die hardnekkige ruziespiraal. Partijen worden waar nodig op neutrale wijze geïnformeerd over hun (juridische) rechten en plichten wat kan bijdragen aan een goede oplossing van het geschil. Bovendien is mediation niet alleen een effectieve en snelle manier van geschillenbeslechting, het bespaart ook juridische proceskosten.

 

Als advocaten kunnen wij de door partijen gemaakte afspraken door de rechtbank laten bekrachtigen in een convenant en/of ouderschapsplan. Zo kunnen wij na een geslaagd mediationtraject ook de daaropvolgende juridische formaliteiten bij een echtscheiding voor u regelen.  

 

Wilt u hier meer informatie over? Neem gerust contact met ons op!

ONZE MEDIATOR

NEEM CONTACT MET ONS OP

HERMANIDES ADVOCATEN

 

Beemdstraat 12

5652 AB Eindhoven

 

T.  040 - 238 05 10

F.  040 - 238 05 19

E.  info@hermanides-advocaten.nl