PERSONEN- EN FAMILIERECHT

Iedereen die een (echt)scheiding van dichtbij heeft meegemaakt weet dat er hier veel bij komt kijken. Partners moeten goede afspraken maken over een hoop zaken. Wat wordt er geregeld voor de kinderen, wat gebeurt er met de woning en de bankrekeningen? Als één van partijen een onderneming heeft, moeten de aandelen daarvan in bepaalde gevallen soms ook in de verdeling en afwikkeling worden meegenomen. Daardoor wordt de afwikkeling nog een stukje complexer.  

 

Bij een (echt)scheiding is het verder van belang of partijen zijn gehuwd in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden en bij ongehuwde partners is het van belang wat zij zijn overeengekomen (al dan niet schriftelijk in een samenlevingscontract). Er zijn dus allerlei factoren die belangrijk zijn en in kaart moeten worden gebracht om samen tot een goede afwikkeling te komen. Soms lukt het niet om in goed overleg afspraken te maken met elkaar en dan is een juridische procedure onvermijdelijk.

 

Verder kunnen er ook naar aanleiding van een (echt)scheiding vragen rijzen over zaken als alimentatie en de verdeling van pensioenen. Soms wijzigen de omstandigheden waardoor eerder gemaakte afspraken niet meer redelijk zijn en aangepast moeten worden. Over zowel partneralimentatie als kinderalimentatie is de laatste jaren veel te doen geweest en de regels en richtlijnen zijn diverse keren aangepast. Het kan daarom wellicht heel nuttig zijn om te controleren dat de afgesproken of opgelegde (alimentatie)afspraken uit het verleden nog altijd overeenstemmen met de huidige wetgeving.

 

Bij Hermanides Advocaten in Eindhoven kunt u terecht voor alle vraagstukken die betrekking hebben op een (echt)scheiding of verbreking samenwoning en alles wat daarbij komt kijken. Onze advocaten zijn gespecialiseerd en deskundig en kunnen u met raad en daad bijstaan zowel binnen als buiten de rechtszaal. 

ONDERWERPEN

Echtscheiding

Ontbinding geregistreerd partnerschap

Verbreking samenwoning

Verdeling en verrekening

Huwelijkse voorwaarden

Samenlevingscontract

Wijziging/vaststelling/berekening van alimentatie

Kinderalimentatie

Partneralimentatie

Berekening/vaststelling draagkracht en behoefte

Gezag en omgang kinderen

Pensioenverevening

SPECIALIST PERSONEN- EN FAMILIERECHT

NEEM CONTACT MET ONS OP

HERMANIDES ADVOCATEN

 

Beemdstraat 12

5652 AB Eindhoven

 

T.  040 - 238 05 10

F.  040 - 238 05 19

E.  info@hermanides-advocaten.nl